10 tips om je woning bezichtiging klaar te maken

10 tips om je woning bezichtiging klaar te maken


Je hebt besloten om je huis te verhuren en wilt ervoor zorgen dat potentiële huurders meteen verliefd worden op jouw woning. Maar hoe bereid je jouw huis het beste voor op bezichtigingen? In deze blog geven wij je 10 waardevolle tips om je woning klaar te maken voor bezichtigingen. Van het opruimen en schoonmaken tot het creëren van een aangename sfeer, we zullen je begeleiden bij elke stap. Het doel is om de beste indruk te maken, zodat potentiële huurders zich direct thuis voelen en zichzelf al in jouw huis zien wonen. Dus laten we aan de slag gaan en ontdekken hoe je jouw huis in topconditie kunt presenteren.


Ruim op


Hoe voor de hand liggend deze tip ook lijkt, toch wordt het vaak vergeten of amper gedaan. Vandaar even deze reminder: een opgeruimd huis zorgt voor een ruimtelijk gevoel en helpt kandidaten om de ware potentie van elke kamer te zien. Verwijder onnodige rommel en minimaliseer persoonlijke items, hier over later meer. Zo kunnen kandidaten zich beter voorstellen hoe ze er hun eigen, persoonlijke thuis van kunnen maken.


Open gordijnen en deuren


Maak optimaal gebruik van natuurlijk licht door gordijnen en jaloezieën open te trekken. Licht overstroomt de ruimte en creëert een uitnodigende sfeer. Zorg er ook voor dat de deuren open zijn, zodat kandidaten makkelijk en vlot het hele huis kunnen ervaren.


Steek een kaars aan


Een subtiele en aangename geur kan de sfeer in huis verbeteren. Steek een geurkaars aan voordat kandidaten arriveren. Kies voor een neutrale geur zoals vanille of vers linnen om een frisse en ontspannen ambiance te creëren.


Maak gebruik van natuurlijke geuren


In plaats van sterke chemische luchtverfrissers, overweeg het gebruik van natuurlijke geuren. Bak bijvoorbeeld wat koekjes voorafgaand aan de bezichtiging of zet een kom met vers fruit op tafel. Natuurlijke geuren roepen een gevoel van huiselijkheid op en kunnen de positieve beleving van kandidaten versterken.


Doe kleine reparaties


Loop door het huis en zoek naar kleine gebreken die aandacht nodig hebben. Kapotte schakelaars, lekkende kranen of losse deurklinken kunnen een negatieve indruk achterlaten. Zorg ervoor dat deze kleine reparaties worden uitgevoerd voordat de bezichtigingen plaatsvinden. Het tonen van een goed onderhouden huis geeft kandidaten vertrouwen in de algehele staat van het pand.


Maak kasten en lades schoon


Kandidaten zullen nieuwsgierig zijn en willen vaak ook de opslagruimtes inspecteren. Maak kasten en lades grondig schoon en organiseer ze op een nette manier. Dit toont aan, dat je zorg hebt besteed aan het onderhoud van het hele huis.


Vergeet de buitenruimtes niet


De buitenruimtes van je woning zijn net zo belangrijk als het interieur. Zorg ervoor dat de tuin netjes is bijgehouden, het gras gemaaid is en de planten verzorgd zijn. Voeg indien mogelijk wat kleur toe met bloemen of planten. Kandidaten moeten zich kunnen voorstellen hoe ze kunnen genieten van de buitenruimtes.


Maak extra kamers functioneel


Als je extra kamers hebt die momenteel niet duidelijk een doel hebben, overweeg dan om ze in te richten als kantoor, hobbyruimte of gastenkamer. Door deze kamers functioneel te maken, geef je kandidaten ideeën over de mogelijkheden die het huis te bieden heeft.


Verbeter de entree


De entree van je huis is het eerste wat kandidaten zien, dus zorg ervoor dat het een goede eerste indruk maakt. Veeg de stoep schoon en voeg wat planten of bloemen toe bij de ingang. Een gastvrije entree creëert meteen een positieve stemming.


Minimaliseer persoonlijke decoraties


Hoewel persoonlijke decoraties je huis een persoonlijke touch geven, is het belangrijk om ze te minimaliseren tijdens bezichtigingen. Kandidaten moeten zich kunnen voorstellen hoe ze de ruimte kunnen aanpassen aan hun eigen stijl. Beperk foto's, souvenirs en andere persoonlijke items tot een minimum.


Door je huis goed voor te bereiden op bezichtigingen, vergroot je de kans op succes. Volg deze 10 tips en zorg ervoor dat je huis op zijn best wordt gepresenteerd. Een opgeruimd en aantrekkelijk huis zal kandidaten aanspreken en hun verbeelding prikkelen. Maak een goede indruk en laat je huis stralen tijdens de bezichtigingen!


The Hague Real Estate Services


The Hague Real Estate Services is een full service NVM makelaar te Den Haag. Zij zijn de specialist in het verhuren van woningen aan expats. Daarnaast worden zij ook steeds groter als verkoopmakelaar. Bel met Manon de Lange op tel 06-21874097 voor informatie over expat housing.


Cursus verhuren van jouw woning


Heb je een woning, die je wilt gaan verhuren, maar voelt de stap zetten nog wat spannend? In deze cursus neemt Manon je mee in alle ins and outs van het verhuren van jouw woning.



JE WONING VERHUREN ALS EEN PROFESSIONAL: ZO DOE JE DAT





Like it? share it!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief