Vastgoedbeheer Den Haag

Vastgoedbeheer Den Haag

Vastgoedbeheer - schakel The Hague Real Estate in


The Hague Real Estate Services is een full service NVM makelaar uit Den Haag. Naast het verhuren van woningen en luxe appartementen in het hogere segment, zijn wij ook specialist in Vastgoedbeheer. In deze blog post vertellen we je meer over vastgoed beheer en geven we antwoord op vragen zoals: Waarom schakel je een vastgoedbeheerder in? en Hoe herken je een goede vastgoed beheerder?


Wat is vastgoedbeheer?


Door gebruik te maken van vastgoed beheer, besteedt u het beheer van uw vastgoed uit aan een andere partij dan uzelf. Vastgoed management kan zowel interessant zijn voor particuliere vastgoedeigenaren en bedrijven. In het vastgoed beheer bestaan diverse vormen. U moet hier denken aan het technische beheer, het commerciële beheer, het administratieve beheer en het financiële beheer.


Waarom schakel je een vastgoedbeheer in?


Als vastgoedeigenaar zijn er verschillende motivaties om niet op dagelijkse basis met zijn of haar vastgoed bezig te zijn. De volgende redenen hoor je vaak voorbij komen.


 • Tijdgebrek of geen zin
 • Gebrek aan kennis over wet- en regelgeving
 • Vastgoedbeheer is geen core business
 • Particulieren willen belasting besparen met vastgoed maar hebben geen verstand van beheer
 • Particulieren willen belasting besparen met vastgoed (vraag ons om meer informatie)
 • Waarborging goed onderhoud


Wat valt er onder vastgoedbeheer?


Onder vastgoedmanagement of vastgoed beheer verstaan we:


 • Begeleiding onderhoud
 • Begeleiden renovatie projecten
 • Administratieve taken inclusief verzekeringen
 • Innen van de huurpenningen


De vastgoed manager verzorgt het complete vastgoed beheer. Het is vaak ook mogelijk om een vastgoedbeheerder in te schakelen voor een van bovenstaande diensten.


Hoe werkt vastgoedmanagement?


Een professionele vastgoedbeheerder beheert bij vastgoedmanagement uw woning. U moet misschien voor uw werk naar het buitenland of u heeft misschien meerdere woningen in uw bezit. De vastgoedbeheerder neemt u alle zorg uit handen betreffende uw woning en is de eerste contactpersoon richting de huurders van uw woning of appartement.


De vastgoedbeheerder heeft zowel te maken met particuliere vastgoedeigenaren, zakelijke vastgoedeigenaren als de huurders. Er kunnen allerlei soorten situaties ontstaan met huurders of het opnieuw vinden van huurders als u uw woning of appartement verhuurt. De huurder echter heeft vaak ook behoefte eraan om iemand te kunnen bellen bij bijvoorbeeld een lekkage of bij een verstopte gootsteen. Hier kan best veel werk in gaan zitten en veel van dit werk wordt dan ook uitbesteed aan vastgoed specialisten. Zij hebben vaak een uitgebreid netwerk in de vastgoedwereld. Op die wijze lukt het vaak snel om nieuwe huurders te vinden, financiële handelingen uit te voeren en snel te handelen bij een storing of ander probleem in de woning, die verhuurd wordt. Nu gaan we verder in op de verschillende vormen van vastgoedbeheer.


Financieel beheer


Financieel beheer wordt ook wel administratief beheer genoemd. Dit bestaat uit alle financiële acties die noodzakelijk zijn bij het beheer van vastgoed. We kunnen de volgende voorbeelden noemen:


 • innen van huren
 • indexeren van huren
 • verrekenen van servicekosten
 • financiële jaaroverzichten
 • versturen van aanmaningen


Als vastgoed eigenaar zijn dit de minder leuke taken, zeker als u meerdere woningen bezit. Meestal is dit niet de core business van een vastgoedeigenaar. In veel gevallen worden dit soort taken daarom uitbesteed aan een vastgoed management kantoor.


Technisch beheer


Het technisch beheer van een woning spreekt eigenlijk voor zich. Het is de term voor alle aspecten die te maken hebben met het onderhoud van vastgoed. De vastgoedbeheerder is hierbij het eerste aanspreekpunt voor uw huurders. De huurder of huurster kan bijvoorbeeld met de beheerder bellen voor een lekkage, verstopping of andere gebreken. De vastgoedbeheerder regelt vervolgens een loodgieter of een ander soort specialist.


Commercieel beheer


Commercieel beheer draait om alle acties die nodig zijn voor het verhuren van het vastgoed. Denk hierbij aan het bepalen van een correcte huurprijs, plaatsen van advertenties, huurders screening en het toezicht houden op het naleven van de huurovereenkomst. De vastgoedbeheerder heeft vaak een groot netwerk om huurders te vinden. Goed commercieel beheer betekent, dat de leegstand van het vastgoed tot het minimum beperkt wordt.


Kosten vastgoed beheer uitbesteden


De prijs voor het beheren van vastgoed kan op verschillende manieren worden ingestoken. Het kan een percentage zijn van de maandelijkse huur. Vaak ligt dit rond de 8 procent. Andere vastgoedbedrijven hanteren weer een vaste maandelijkse prijs. Voor het zoeken van nieuwe huurders vraagt men altijd een losse extra commissie. Deze commissie is vaak eenmalig en betreft de hele maandelijkse huurprijs.


Hoe herken je een goede vastgoedbeheerder?


1. Een betrouwbare vastgoed beheerder heeft veel specialistische kennis


Vastgoedmanagement  is een aparte en gespecialiseerde tak binnen de onroerend goed branche. Als goede vastgoedbeheerder heb je speciale kennis nodig in en over een zeer dynamische markt. Institutionele en of particuliere beleggers zijn regelmatig in het bezit van het nodige onroerend goed. Ze hebben vaak niet de kennis in huis over vastgoed beheer. Het wordt dan een moeilijk verhaal om het vastgoed beheer verstandig, correct en veilig te beheren. Uiteraard kan The Hague Real Estate Services u hiermee van dienst zijn.


2. Het vastgoedmanagement is goed geregeld


Een betrouwbare vastgoedbeheerder aannemen, zorgt er voor, dat veel werk u uit handen wordt genomen. Een goede beheerder regelt alle aspecten voor u van goed vastgoedmanagement. Op die wijze rendeert het vastgoed zonder dat u er omkijken naar heeft.


3. Vastgoedmanager als contactpersoon


U heeft zelf geen contact met uw huurders. Dat doet de vastgoedmanager allemaal voor u. Deze persoon is de eerste contactpersoon voor de huurder. 

 


Like it? share it!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief