13 redenen om met een verhuurmakelaar in zee te gaan

13 redenen om met een verhuurmakelaar in zee te gaan

redenen om met een verhuurmakelaar in zee te gaan


Deze bijdrage geeft je diverse redenen waarom het verstandig is om met een verhuurmakelaar in zee te gaan. Er komt namelijk best veel op je af, als je besluit om je huis te gaan verhuren.


1. De verhuurmakelaar is opgeleid en heeft de ervaring


Hoewel het geen verplichting is, is bijna elke makelaar aangesloten bij een branche vereniging zoals de NVM of de VBO. De aangesloten leden zijn elk jaar verplicht om hun kennis op peil te houden. Lid zijn van een branche vereniging is daarom echt een kwaliteitsstempel. De woningmarkt en daarmee de makelaardij worden al jaren geconfronteerd met veel wet- en regelgeving. Zeker in de huidige tijd van woningnood ligt de woningmarkt scherp onder het vergrootglas van de politiek. Dit maakt het verhuren van een woning dermate complex, dat specialistisch hulp onmisbaar is. Makelaars zijn ook nog eens dagelijks bezig in hun vakgebied. Klanten of cliënten van de makelaar hebben dat natuurlijk niet.


2. Verhuurmakelaars filteren de niet goede huurders er voor je uit


De verhuurmakelaar kan je helpen bij het vinden van de correcte huurder voor jouw woning. Een verhuurmakelaar weet uit ervaring waar hij op moet letten bij de selectie van kandidaten. Een objectieve blik helpt daar vaak erg bij.


3. Kennis van de wijk


De verhuurmakelaar heeft vaak veel kennis en informatie over de wijk waar je jouw appartement wilt gaan huren. Een goede makelaar achterhaalt vergelijkbare verhuurprijzen en bespreekt deze feiten met jou. Daarnaast hebben ze vaak ook extra informatie over zaken zoals demografische gegevens, scholen, openbaar vervoer en winkels in de wijk.


4. Prijs bepalen


De verhuurmakelaar weet het beste welke prijs realistisch is voor jouw huis. Hij of zij overlegt dit met jou en adviseert je hierin. De verhuurmakelaar zal vervolgens een onderhandelingsstrategie op papier zetten op basis van het marktaanbod en vraag en voorwaarden.


5. Marktomstandigheden


Makelaars, zowel verhuurmakelaars als verkoopmakelaars zijn goed op de hoogte van de marktomstandigheden. De marktomstandigheden zijn namelijk een belangrijke factor om de verhuurprijs vast te stellen. Een goede makelaar weet de gemiddelde kosten per vierkante meter van vergelijkbare woningen, de gemiddelde huurprijzen en het gemiddeld aantal dagen op de markt. Dit soort gegevens hebben grote invloed op hoe je het een en ander gaat aanpakken.


6. Professioneel en meestal groot netwerk


Makelaar werken vaak samen met andere makelaars. Aangezien voor een match of deal twee makelaars nodig zijn, een voor de verkopende partij en een voor de aankopende partij komen makelaar elkaar sowieso geregeld tegen. Door dit netwerk weet de makelaar vaak al erg snel welke huizen er precies en wanneer op de markt komen. Een goede makelaar zet deze kennis in om zijn klanten aan de geschikte woning te helpen in samenwerking met een deskundige tegenpartij.


7. Onderhandelingsvaardigheden & vertrouwelijkheid


Een verhuurmakelaar kijkt objectief naar een woning of een bepaald pand. Bij hem spelen er geen emoties mee, die vaak bij de huurder of de verhuurder wel meespeelt. Daardoor zijn verhuurmakelaars vaak goede onderhandelaars. Dit heeft als resultaat, dat u bijvoorbeeld een appartement huurt tegen de best mogelijke prijs.


8. Papierwerk


Papierwerk is belangrijk. Om een overeenkomst of huurcontract te sluiten, is er veel papierwerk nodig. Daarbij is het verstandig, dat u zich laat bijstaan door een professional. Anders kunnen er grote problemen ontstaan. In Nederland hebben huurders een huurdersbescherming. Als bijvoorbeeld een huur of verhuurtermijn niet correct is opgenomen, heeft u kans dat u na afloop van de huurtermijn niet terug kunt naar uw eigen woning. Een niet professionele aanpak kan u dus veel geld kosten.


9. adverteren en presentatie


De verhuurdermakelaar weet precies hoe uw woning of appartement op professionele wijze moet presenteren. Hij is ook bekend met hoe het beste geadverteerd kan worden om zoveel mogelijk mogelijke huurders te bereiken.


10. Financieel Advies


De verhuurmakelaar kan je het beste adviseren, hoe de beste en de meeste inkomsten je kunt generen uit jouw verhuurde woning.


11. Huurpenningen innen


Naast de huurovereenkomst opstellen, kunt u de huurpenningen ook laten innen door de verhuurmakelaar.


12. Stress vrij verhuren


De verhuurmakelaar kan u veel werk uit handen nemen en compleet ontzorgen. Dit scheelt u een hoop regelwerk. Tevens voorkomt u, dat bepaalde deadlines per ongeluk verlopen, met alle gevolgen van dien.


13. Na de overeenkomst


Verhuurders en of huurders hebben ook na het sluiten van een huurovereenkomst vaak nog vragen. Ook daarbij kan de verhuurmakelaar een rol spelen. 


The Hague Real Estate Services


Manon de Lange is de eigenaar van The Hague Real Estate Services en makelaar in Den Haag. Bel met 06-21874097 voor meer informatie.


Like it? share it!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief