Waarom u bij het verhuren van een woning in Den Haag voor een NVM Makelaar moet kiezen

Verhuren Den Haag, Woning verhuren Den Haag
Voor het verhuren van een woning in Den Haag kunt ook het beste in zee gaan met een NVM Makelaar zoals The Hague Real Estate Services. Woning verhuren Den Haag

Woning verhuren Den Haag

Ook voor het verhuren van een woning in Den Haag bent u bij NVM makelaar The Hague Real Estate Services uit Den Haag aan het goede adres. NVM staat voor Nederlandse Verenging voor Makelaars en is de grootste Nederlandse verenging voor makelaars & vastgoedspecialisten. De NVM bestaat al heel lang, namelijk meer dan 100 jaar. Zij is al in 1898 opgericht en het hoofdkantoor van de NVM staat in Nieuwegein. Er zijn ruim 4000 makelaars aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en deze zijn onderverdeeld in regio’s & vakgebieden.

Wat doet de NVM?

De NVM is een branchevereniging en vormt een netwerk van makelaars, die een zekere kwaliteit voorstaan. NVM makelaars voldoen aan strenge eisen op het gebied van opleiding en kwaliteit. Bij het inschakelen van een NVM makelaar is kwaliteit dus gegarandeerd.

De NVM heeft een belangrijke afdeling met de naam Consumenten-voorlichting. Mocht je een klacht of geschil hebben met een NVM makelaar, dan kun je hier meer informatie vergaren. Verhuurmakelaar Den Haag

Wat doet een verhuurmakelaar?

Een verhuurmakelaar is een tussenpersoon tussen personen die een woning willen huren en mensen die een woning willen verhuren. De verhuurmakelaar zorgt voor huurcontracten, woning bezichtigingen en promotie van uw huurwoning. Bij een succesvolle deal kan de verhuurmakelaar ook een kredietwaardigheid check doen van de toekomstige huurder.Verhuurmakelaar Den Haag, Woning verhuren Den Haag

Relatie Funda en de NVM

Funda is de digitale etalage van de NVM makelaars. NVM makelaars zetten hun koopwoningen op deze website. Funda is de meest gebruikte en best gewaardeerde woningsite voor de consument. Je bereikt op deze wijze de meeste potentiële kopers, als je jouw huis bij een NVM makelaar in de verkoop zet. Deze NVM makelaar zorgt ervoor, dat je woning met tekst en foto’s tussen het aanbod met koophuizen prominent op Funda wordt geplaatst.

De NVM makelaar is ook goed in de verhuur of huur van een woning of appartement

De krapte op de Nederlandse huizenmarkt zorgt er ook voor, dat er een grote vraag is naar huurwoningen. Dat komt goed uit, want NVM makelaars zijn ook heel goed thuis in de huur en verhuur van woningen. Op Funda worden bijvoorbeeld duizenden huurwoningen aangeboden. Door wet- en regelgeving zijn verhuurders aan vele regels gebonden. Daarom is het verstandig om bij de verhuur van uw woning een verhuurmakelaar in de arm te nemen.

Huis op Funda

Bijna 100% van de woningzoekers begint de zoektocht naar een woning op de huizensite Funda. Als particulier is het niet mogelijk om een woning te koop aan te bieden via Funda. Alleen makelaars hebben de mogelijkheid om een woning aan te melden op Funda. Alleen makelaars die zijn aangesloten bij een branchevereniging kunnen woningen op Funda plaatsen. De brancheverenigingen in Nederland zijn VBO makelaar, VastgoedPro en NVM. De NVM is de grootste vereniging en groot aandeelhouder van Funda. Daarom staan woningen van NVM makelaars met een uitgebreidere woningpresentatie en hogere ranking op Funda tegen een lagere prijs dan bijvoorbeeld de woningen van een VBO Makelaar.

Wat zijn de voordelen van NVM makelaars?

Indien je je woning verhuurt of verkoopt, is het verstandig een NVM makelaar in te schakelen. Ten eerste werkt de NVM met vaste kwaliteitseisen. Je bent er dus van verzekerd, dat je een expert inschakelt voor de verkoop van je huis. Sinds 2001 is makelaar een vrij beroep. Dat wil zeggen, dat iedereen zich makelaar mag noemen. Van een NVM makelaar staat vast, dat deze goed is opgeleid en dat hij een degelijke kennis van het vakgebied heeft. Het verkopen van je huis laat je natuurlijk niet aan zomaar iemand over. Ten tweede wordt je woning bij een NVM makelaar met een uitgebreide presentatie op Funda getoond, de grootste presentatie site voor woningen.

Woning verhuren Den Haag

Daarnaast heeft de NVM op hun website een aparte pagina over wat er allemaal komt kijken bij het verhuren van een woning of het huren van een woning. Een ander voordeel is, dat je ergens op terug kunt vallen, mocht je een geschil krijgen met de NVM makelaar. Je kunt bij de afdeling Consumentenvoorlichting je klacht indienen, of een verzoek tot bemiddeling indienen.

Woning verhuren Den Haag, verhuurmakelaar Den Haag
Woning verhuren Den Haag

Alles op een rij:

  • Een NVM makelaar is goed opgeleid en is verplicht om zijn kennis permanent op peil te houden. 8 dagdelen per jaar gaat de NVM Makelaar terug naar de schoolbanken om zijn of haar kennis op peil te houden. De NVM makelaar bezit daarom altijd up-to-date vakkennis en is op de hoogte van alle nieuwe wetten en regels omtrent de woningmarkt.
  • De NVM makelaar of taxateur beschikt over een grote NVM databank met informatie, die in de loop der jaren verzameld is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informatie over de marktsituatie, verkoopcijfers, vraag en aanbod verhoudingen en prijsindexeringen. Daardoor is hij of zij in staat om uitstekend advies geven over de waarde van je woning en deze te onderbouwen. 
  • Marketing is belangrijk om je huis te verkopen of te verhuren. De NVM heeft verschillende instrumenten ontwikkeld om de verkoop te ondersteunen zoals bijvoorbeeld Funda.   
  • Een NVM makelaar onderschrijft de NVM erecode. Daarom treed de makelaar niet op voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen. Hij of zij behartigt de belangen van zijn opdrachtgever. De makelaar is daarnaast ook niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij. 
  • De NVM controleert scherp op, dat een NVM makelaar uitsluitend de belangen van zijn opdrachtgever behartigt. Daarvoor is er een tuchtcommissie van de NVM in het leven geroepen. Daar kan jij als consument terecht, wanneer je denkt dat je niet goed behandeld bent door een NVM makelaar.
  • Bij veel NVM makelaars kun je een NVM Huisgarantie afsluiten. Dat is belangrijk, omdat je hierdoor ingedekt bent voor eventuele verborgen gebreken aan je woning. Een NVM makelaar is verplicht verzekerd tegen beroeps-aansprakelijkheid, waardoor hij of zij geen financiële risico’s loopt. Dat is ook in jouw belang.

Wat is de NVM No-Risk clausule?

Veel mensen durven geen woning te kopen, voordat hun eigen huis verkocht is. Ze stappen daardoor bij voorbaat niet over naar een andere woning. Koopt u met de NVM No-Risk clausule dan kunt u die overstap vaak wel maken. De NVM No-Risk clausule is een ontbindende voorwaarde. Deze voorwaarde voorkomt dat de koper met dubbele lasten komt te zitten. 

De koper kan de koop ontbinden als de verkoop van zijn huidige woning onverwacht langer duurt. De verkoper dient uiteraard eerst akkoord te gaan met deze ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst. Tijdens de looptijd van de NVM No-Risk clausule doet de koper al het mogelijke om zijn huis te verkopen. De verkoper gaat gedurende die tijd door met de verkoop van het reeds verkochte huis.  

Vindt de verkoper een andere koper, die onder gelijke voorwaarden het huis wil kopen, zonder de No Risk clausule, dan krijgt de eerste koper bedenktijd om de koop definitief te maken óf om af te zien van de koopovereenkomst. In het laatste geval verkoopt de verkoper vervolgens het huis aan de tweede koper.

Makelaar Den Haag

Een huis kopen of huren via een NVM Makelaar biedt dus vele voordelen. NVM makelaar The Hague Real Estate Services uit Den Haag staat klaar om u te helpen bij de aanschaf van uw droomhuis. Ook voor expats die naar Den Haag komen heeft deze makelaar een uitgebreid aanbod aan huurwoningen om uw verblijf in Den Haag, Nederland onvergetelijk te maken.

Lees ook deze blogs over verhuren, Den Haag, makelaars & Expats The Hague

TOP