Schakel een verhuurmakelaar in voor deze 8 redenen

Verhuurmakelaar Den Haag, Verhuurmakelaar, Woning verhuren
Manon de Lange is een verhuurmakelaar uit Den Haag die zich richt op het hogere segment van de markt.

Verhuurmakelaar Den Haag

U heeft een huis of appartement, dat u wilt verhuren. In grote steden als Den Haag en Amsterdam worden huizen en appartementen steeds vaker aan expats verhuurd. Of u wilt bijvoorbeeld een huis of appartement aankopen voor verhuur. De woningmarkt is op dit moment complex en zeer dynamisch. De rentes zijn namelijk laag en de prijzen voor zowel verkoop als verhuur zijn hoog. Redenen genoeg om in zee te gaan met een professionele verhuurmakelaar.

Wat is een verhuurmakelaar?

Een verhuur makelaar is namelijk niet hetzelfde als een reguliere (verkoop)makelaar. Een verhuurmakelaar wordt namelijk door een verhuurder in de arm genomen voor de verhuur van zijn/haar woning. Zij is in feite een tussenpersoon tussen de eigenaar van een woning en een mogelijke huurder. Een verhuur makelaar verzorgt de promotie, presentatie en bezichtigingen van een woning. De verhuurmakelaar doet onder andere de complete selectieprocedure van kandidaten, inclusief financiële check en houdt rekening met wet- en regelgeving. Den Haag voor expats, Makelaar Den Haag, Verhuurmakelaar Den Haag

In deze blog zetten we de voordelen van in zee gaan met een verhuurmakelaar voor u op een rij.

1. Groot netwerk en groot bereik in Den Haag

In Den Haag zitten bijvoorbeeld meer dan 200 internationale overheidsorganisaties, ambassades en een aantal grote multinationals. Bij deze instanties werken vaak mensen, die tijdelijk in Nederland zijn en op een gegeven moment weer naar hun land van herkomst gaan. Een woning huren heeft daarom bijna altijd de voorkeur. De verhuur makelaar weet de weg bij al deze organisaties en bedrijven. Deze weet vaak bij welke contactpersoon hij moet aankloppen. Op deze wijze wordt het gemakkelijker om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Verhuur makelaar aan het werk

De verhuurmakelaar toont de woning natuurlijk op de eigen website. Maar dit is niet het enige. Ze zetten uw woning ook op woning platformen zoals bijvoorbeeld Funda en Pararius. Daarnaast schakelen ze ook vaak diverse sociale media kanalen in. Een woning is een tastbaar product. Daarom is het aantrekkelijk om op sociale media, waar afbeeldingen een grote rol spelen, de woning uitgebreid onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan Facebook, Pinterest en Instagram. Steek hier voldoende tijd in en u heeft een gratis digitale etalage als nieuwe mogelijkheid om uw woning te verhuren

2. Woning verhuren of huren in Den Haag, Voorburg, Wassenaar

De verhuurmakelaar begeleidt u bij alle stappen, die komen kijken bij het verhuur van uw woning. En dat zijn er nog al wat! Een verhuur makelaar zoals The Hague Real Estate Services met een grondige kennis van de lokale markt levert u veel waarde op met als resultaat een betrouwbare huurder tegen een maximale huurprijs. Hieronder vindt u een opsomming wat er allemaal komt kijken bij het verhuren van een woning.

 • Het bezichtigen en inspecteren van de te verhuren woning.
 • Het uitbrengen van een verhuuradvies.
 • Het direct, zeer actief en breed onder de aandacht van de te verhuren woning bij mogelijke huurkandidaten waaronder bijvoorbeeld; individuele expats, relocatie bedrijven, Internationale organisaties, collega-bemiddelaars en –makelaars.
 • Uw woning op Funda en Pararius plaatsen.
 • Het inplannen en begeleiden van bezichtigingen.
 • Uitvoeren van een uitgebreid onderzoek naar de huurkandidaat inclusief een financiële check.
 • Een huurovereenkomst opstellen in het Nederland en/of Engels.
 • Het verrichten van een inspectie voor oplevering, inclusief het maken van een opleverrapport en foto’s.
 • Het innen en doorstorten van de eerst maand huur en waarborgsom.

3. Hogere huuropbrengsten

U kent alleen uw eigen huis en of dat van familie en vrienden. De verhuurmakelaar heeft misschien wel honderden verschillende huizen gezien en geïnspecteerd. De verhuur makelaar kent de markt goed. Hij weet wat een goede verhuurprijs voor uw huis of appartement is. Zet je de prijs te hoog in, dan is de kans op leegstand des te groter. Zet je te laag in, dan loop je elke maand geld mis. De verhuur makelaar of huur makelaar heeft een grote klantenkring en weet de klanten te vinden met gerichte marketing. Hierdoor is de huurprijs zo hoog als mogelijk. De verhuurmakelaar kan ook advies geven of woningstyling voor het maximaliseren van de huurprijs voldoende oplevert of niet.

4. De verhuur makelaar Den Haag weet alles over relevante regelgeving

Er zijn regels waar u als verhuurder aan moet voldoen. Verder heeft u ook wensen waaraan u wilt dat het huurcontract voldoet. Als een expat de huurder van uw woning wordt, dan is het handig als er een Engelstalig huurcontract is opgesteld. Huurders hebben ook rechten. Daarom is het belangrijk te weten, wat wel mag en wat niet. Alle regels uitzoeken is een flink karwij. Jouw verhuurmakelaar weet precies, wat u wel en niet contractueel vast kunt leggen en hoe de wetgeving omtrent huur en verhuur in elkaar zit. Zo voorkomt u problemen achteraf.

5. Het voorkomen van foute huurders

De nachtmerrie van elke huiseigenaar is een ‘foute huurder’. Dit zijn huurders, die niet met de goede intentie huren. Ze betalen slecht of niet, voeren illegale activiteiten uit in uw woning of onderverhuren de woning. Uw verhuurmakelaar herkent, door zijn ervaring, een ‘foute huurder’ in de meeste gevallen snel. Valt dit in het eerste gesprek nog niet op, dan komt het in de uitgebreide screening & financiële check naar voren.

Expat Den Haag

In Den Haag en omgeving wordt veel aan expats verhuurd. Dit zijn vaak hoog opgeleide mensen met een bovengemiddeld salaris. In de regel zijn expats betrouwbare huurders. Aan de andere kant blijkt uit diverse onderzoeken dat expats graag in Den Haag wonen.

6. Vastgoedbeheer en service is geregeld

De meeste makelaarskantoren regelen ook het beheer en de service van uw woning. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de huurder zich buitensluit of de waterleiding lekt. Ook zorgt de NVM verhuurmakelaar ervoor, dat de betalingen van de huur continu doorgaan en actie wordt  ondernomen, als dat niet het geval is. Houdt in de gaten, dat de kans dat uw woning aan een expat verhuurd wordt, groot is. Zij zijn namelijk nieuw in het land en hebben daardoor vaker vragen en hulp nodig, dan wanneer het Nederlandse huurders betreft.

7. Kortere leegstand

Een verhuurder wil geen leegstand. Leegstand betekent namelijk, dat er geen inkomsten zijn. De verhuurmakelaar realiseert een minimale leegstand door, presentatie op de juiste websites, een uitgebreid netwerk, een grote variatie aan klanten en een goede vindbaarheid online. Natuurlijk zorgt de verhuur makelaar van een prachtige visuele presentatie.

8. Een goede verhuurmakelaar herken je door de servicegerichtheid

De makelaardij wordt al jarenlang op een hoog niveau uitgevoerd in Nederland. Daarom is het belangrijk om u als verhuur makelaar te onderscheiden van de concurrentie. Dit kan u als makelaar doen door extra service te verlenen. U kunt hierbij denken aan dingen zoals:

 • Het inzetten van professionele fotografie. Het is belangrijk om eruit te springen bij het presenteren van uw woning op internet. Potentiele huurders selecteren op internet met name op basis van de foto’s welke woning er voor een huurperiode in aanmerking komt en welke niet. Foto’s van een professionele fotograaf kunnen een aantrekkelijker beeld geven van de woning die u wilt huren of verhuren.
 • Het upgraden van uw presentatie op Funda. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op Funda een video van uw woning toe te voegen om uw woning nog meer onder de aandacht te brengen en zo de verkoop of verhuur te bespoedigen.
 • Digitale plattegronden. Het gebruik van digitale plattegronden geeft de kijker een beter beeld van afstanden en de indeling van de vierkante meters van de woning.
 • Tuinonderhoud. Bij een stuk vastgoedbeheer hoort ook dat de tuin goed onderhouden blijft en van waarde is en blijft voor de woning.
 • In het luxere segment kunnen er vragen komen als waar vind ik goede kok? Hoe kom ik aan nanny voor mijn kinderen?

Meer lezen over het huren en verhuren van woningen aan expats in Den Haag

Verhuur makelaar Den Haag

TOP