Makelaar Statenkwartier Den Haag

makelaar Statenkwartier, Makelaar Statenkwartier Den Haag
Bron: Jan van Buuren

Wonen en leven in het Statenkwartier

Het Statenkwartier is een van de meest gewilde stadswijken in Den Haag. In deze Haagse wijk zijn vele internationale organisaties gevestigd en veel expats gehuisvest. Is het uw wens om daar ook te gaan wonen? Neem dan contact op met The Hague Real Estate Services, uw makelaar voor het Statenkwartier via Tel 070-2141077

In het Statenkwartier vind je veel statige chique woningen van begin vorige eeuw. Dit zijn vaak woningen die ruim zijn opgezet en de wijknaam zegt het al, een statig karakter hebben. Door de Statenwijk heen vind je brede lanen/straten met mooie pleinen. Je kan hier fantastisch winkelen op de Frederik Hendriklaan. Er is een groot divers aanbod van restaurants en je kan ook nog eens lekker uitwaaien op het strand. Houd je van mensen kijken? Dan is de boulevard van Scheveningen en Pier zeer dichtbij. Voor een goede wandeling ga je naar het Westduinpark of de Scheveningse Bosjes.

Geschiedenis van het Statenkwartier

Het Statenkwartier in Den Haag heeft een prachtige bijzonder rijke geschiedenis, die ergens rond 1895 begint. Deze uitzonderlijk mooie 19-eeuwse wijk staat vol met veel bijzondere architectuur. De prachtige lanen, pleinen en straten maken het Statenkwartier één van de mooiste wijken in heel Den Haag. Er is veel terug te zien van de Architect Berlage. Hij drukte in Den Haag namelijk zijn stempel op het Kunstmuseum en monumentale villa’s zoals Villa Henny. In het Statenkwartier in Den Haag zijn ook musea zoals het Omniversum, Museon en het Fotomuseum Den Haag gevestigd.

Frederik Hendriklaan

De Frederik Hendriklaan is een van de favoriete winkelstraten in Den Haag, maar ook veel mensen van buiten Den Haag kennen deze winkelstraat met een zeer groot aanbod van diverse winkels. Je kunt er terecht voor de dagelijkse boodschappen bij de diverse groente- en fruitstalletjes en supermarkten. Ook vind je hier de bekende winkelketens en heel veel trendy boetiekjes. Ook zijn er diverse adressen waar je een goed kop koffie, een lekkere lunch of een maaltijd kan nuttigen. Vlak bij ligt ook de Aert van der Goesstraat met veel kleine zelfstandige winkeltjes.

makelaar Statenkwartier Den Haag

De woningen in het Statenkwartier

In het Statenkwartier bestaat bijna de helft van het woningaanbod uit beneden- en bovenwoningen. Ongeveer 25% van het woningaanbod bestaat uit eengezinswoningen en herenhuizen. Het Statenkwartier is een van de favoriete wijken in Den Haag. Dat zorgt ervoor dat de WOZ waarde van zowel eengezinswoningen als appartementen tot de hoogste van Den Haag behoren. Maar liefst 25% van de woningen in het Statenkwartier zijn huurwoningen, die particulier verhuurd worden. Huur daarom altijd een makelaar in als u in het Statenkwartier een woning wilt huren of verhuren.

Wonen in het Statenkwartier in het Statenkwartier is chique en uniek

Ook het Statenkwartier is een wijk in Den Haag waar u alles bij de hand heeft om een fijne tijd te beleven in Den Haag. Er is lange gezellige winkelstraat met een breed aanbod en diverse luxe en hoog kwalitatieve winkels. Op loopafstand vindt u diverse musea en het strand. en bovenal kunt er prachtig wonen.

Scheveningen

Vanuit het Statenkwartier rijdt of fiets je in een zucht naar misschien wel het bekendste strand van Nederland, het Scheveningse Strand. Jongeren kunnen zich vermaken op het Zwarte Pad. Hou je van een visje eten? Dan zit je ook goed! In Scheveningen serveren ze namelijk de lekkerste visgerechten.

The Hague Real Estate Services – makelaar Statenkwartier

The Hague Real Estate is een full service NVM makelaar uit Den Haag. Wij zijn gespecialiseerd in het verhuren van woningen en appartementen in het luxe assortiment. Lijkt het Statenkwartier je geweldig om tijdelijk te gaan wonen? Neem dan contact op met Manon de Lange via tel 070-2141077. Wij verhuren ook zeer veel mooie woningen en appartementen in diverse prijsklassen aan onder andere expats in Voorburg, Bezuidenhout, Benoordenhout, en de Archipelbuurt.

TOP