Huurwoning Archipelbuurt Den Haag

Archipelbuurt Den Haag

huurwoning archipelbuurt Den Haag

De Archipelbuurt in Den Haag

De Archipelbuurt is een wijk in het centrum van Den Haag.  Deze wijk wordt ook wel de Indische Buurt genoemd. Aangrenzend vind je wijken zoals het Willemspark, Benoordenhout, Zorgvliet, Van Stolkpark en de Scheveningse Bosjes. Op het voormalige landgoed Duinweide werd de Archipelbuurt tussen 1860 en 1890 opgezet en aangelegd. Er staan veel huizen in de neorenaissance-stijl. Deze stijl was zeer populair in Nederland aan het einde van de 19e eeuw.

Een stukje geschiedenis van de Archipelbuurt

De Archipelbuurt in Den Haag heeft vele hofjes. Het meest bijzondere en oudste hofje is de Mallemolen. Dit hofje stamt al uit het einde van de 18e eeuw (tijd van Napeleon). In die tijden werd het hofje door soldaten bewoond. Logischerwijs dankt het hofje zijn naam aan de molen, die vlak na de bouw drie van zijn wieken verloor. In latere tijden woonden hier diverse bekende Nederlanders zoals Paul van Vliet en Godfried Bomans. Ook een van de bekendste Nederlandse schrijvers Louis Couperus woonde in de Archipelbuurt. Louis woonde op het Nassauplein 4 en op het Surinamestraat 20. In 2007 kwam het Louis Couperus Museum in de Javastraat. Dit huis is gebouwd door zijn vader. Louis Couperus schreef daar zijn roman ‘Eline Vere’

Wonen in de Archipelbuurt

De Archipelbuurt bevindt zich dus vlak bij de binnenstad. Het is een monumentale en rustige wijk omgeven door levendige grachten en mooie parken. De wijk Archipelbuurt, is een compacte wijk met diverse typen woningen. Er staan grote panden gebouwd aan  het eind van de 19e eeuw. Daarnaast zijn er de vele hofjes woningen rond de Javastraat en de nieuwbouw aan de Burgemeester Patijnlaan. Het merendeel van de villa’s gebruikt men als kantoor of als ambassade. De komende zullen sommige villa’s omgebouwd worden tot woningen.

Alles bij de hand in de Archipelbuurt

In de Archipelbuurt kan je de dagelijkse boodschappen doen in de Bankastraat, de zeer kleurrijke Frederikstraat, Denneweg en in de Javastraat. Ook vind je daar tal van antiekzaken, beauty- en modezaken, lifestyle, design en kunstzaken. Ook ‘s avonds kan je terecht in de diverse sfeervolle cafe’s en restaurants.

Archipelbuurt Den Haag, The Hague expat

Je dagelijkse boodschappen doe je in de Bankastraat en in de kleurrijke Frederikstraat, Javastraat en Denneweg. Daar vind je een grote diversiteit aan lifestyle-, design-, kunst-, antiek-, beauty- en modezaken. Niet alleen overdag maar ook ‘s avond kun je hier volop genieten bij de sfeervolle cafés, terrassen en restaurants. Vanuit dit gebied loop je zo via het Lange Voorhout naar de binnenstad van Den Haag. Houd je van een goede wandeling? Dan hoeft je niet ver te reizen. Je bent namelijk zo bij de Scheveningse Bosjes of het Westbroekpark of bij Sorghvliet. Je kunt daar wandelen en sporten, met een bootje varen en zomers het culinaire festival De Parade of Trek ervaren. Het Haagse Bos is ook vlakbij en met de fiets ben je als strandliefhebber in korte tijd bij het strand van Scheveningen.

Om in de Archipelbuurt te wonen, heb je een flinke portemonnee nodig. Zowel de huizen als de appartementen hebben gemiddeld genomen een hoge WOZ waarde. In de Archipelbuurt is ongeveer 30% van het woningaanbod particuliere huurwoningen. Daarvan heeft weer 30 tot 40% een huurprijs van boven de 2000 Euro per maand.

Meer informatie over de Archipelbuurt

Conclusie Archipelbuurt Den Haag

In de Archipelbuurt woon je statig en in een groene omgeving. Je hebt er alles bij de hand om een aangename tijd in Den Haag te beleven. Houd je van cultuur? Dan zit je goed in de Archipelbuurt. Je kan naar de Panorama van Mesdag of antiekwinkeltjes op de Denneweg afstruinen. Voor een mooi appartement betaal je vaak 2000 Euro per maand, maar dan heb je ook wat!

The Hague Real Estate Services

The Hague Real Estate Services is een full service NVM makelaar uit Den Haag gespecialiseerd in het verhuren van woningen in het hogere segment. Wij bezitten een groot netwerk en daardoor zijn we vaak snel op de hoogte van alle beschikbare huurwoningen op de markt of huurwoningen die op de markt gaan komen. Wij verhuren ook zeer veel mooie woningen en appartementen in diverse prijsklassen aan onder andere expats in Voorburg, Bezuidenhout, Benoordenhout, en de Zeeheldenbuurt in Den Haag. Wilt u meer informatie over onze werkwijze? Neem dan contact op met Manon de Lange op Tel 070-2141077

TOP