Den Haag voor expats beste stad om te werken en te wonen

Verhuurmakelaar Den Haag, Woning verhuren Den Haag, makelaar Den Haag

De expat in Den Haag

In Nederland is Den Haag voor expats enorm populair om te wonen en te werken. Binnen de regio Den Haag wonen inmiddels ruim 60.000 expats, inclusief hun partners en kinderen. Dat is na de regio Amsterdam het grootste aantal expats in Nederland. Het aantal expats in Den Haag blijft groeien vanwege het grote aantal internationale organisaties in de stad. Al een aantal jaren profileert Den Haag zich als de ‘Internationale Stad van Vrede en Recht’. Daarnaast zijn er ook diverse multinationals in de regio gevestigd zoals Shell, Total, Siemens, Huawei, KPN, T-Mobile, Aegon, ING en Nationale Nederlanden.

Den Haag expat

Deze grote expat gemeenschap zorgt ervoor, dat Den Haag voor expats aantrekkelijk is om zich te vestigen. Expats hebben allemaal huisvesting nodig in Den Haag of in de omliggende gemeenten zoals Wassenaar, Voorburg Leidschendam of Rijswijk. Verhuurmakelaar The Hague Real Estate Services is zeer bedreven in het vinden van geschikte huisvesting voor deze expats.

Wat is een expat?

Volgens Wikipedia komt het woord expat vanuit het Latijn en betekent het ‘Buiten het Vaderland’. In Nederland wonen de meeste expats in regio Den Haag en de regio Amsterdam. Dit komt doordat hier de meeste multinationals en internationale organisaties zijn gevestigd. Expats uit de US, maar ook uit bijvoorbeeld China en India komen hier voor meestal 6 a 12 maanden om te werken. Door het tijdelijke karakter huren ze vaak een woning of appartement.

Waarom kiezen expats voor Nederland?

Voor expats is Nederland vaak een interessante optie om zich te vestigen. Nederland heeft namelijk financiële regelingen voor expats getroffen. Zij kunnen onder bepaalde voorwaarden 30% van hun bruto salaris belastingvrij ontvangen. Expats komen ook in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Ze betalen verder geen belasting over hun netto vermogen.

Expat huisvesting in goede handen bij The Hague Real Estate Services

Daarnaast staat Nederland wereldwijd goed aangeschreven als vestigingsland voor een buitenlandse werkervaring. Veel expats zijn tevens onder de indruk van de buitengewone hoge levensstandaard in Nederland. Denk hierbij aan de uitstekende gezondheidszorg en het goed georganiseerde openbaar vervoer. Verder zijn werknemers uit landen als Amerika en Japan gewend aan lange werkdagen en weinig betaalde vakantiedagen. In Nederland is dit vaak beter geregeld.

Waarom wilt u als expat in Den Haag wonen?

Volgens de Atlas van Nederlandse gemeenten*, een jaarlijks terugkerend onderzoek staat Den Haag op de 6e plek van steden in geheel Nederland waar mensen graag willen wonen. Den Haag staat achter steden zoals Amsterdam en Haarlem. Desalniettemin houden we nog een heleboel steden achter ons. Den Haag dankt zijn hoge score aan de vele zeer gewilde vooroorlogse woningen. Ook het grote en goede cultuuraanbod en een goede bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer wordt als aantrekkelijk gezien.

Expat Den Haag

*Het is wederom prettig wonen in Den Haag.

Den Haag is volgens expats leuker dan Amsterdam

Volgens een ander onderzoek van de website Internations staat Den Haag in de Expat City ranking 2018 genoteerd op de 11e plek in een lijst van 72 steden. Ze zijn daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse stad met Amsterdam als goede 2e op de 13e plek. Den Haag is daarmee de beste stad voor expats in Nederland. Expats in Den Haag zijn blij met de balans tussen werk en vrije tijd. Ruim 73% is zeer tevreden met zijn of haar werk. Expats in Den Haag zijn ook blij met hun Haagse buren. Zo’n 70 procent vindt Hagenaars erg aardig. 

Den Haag versus Amsterdam – De expat is gek op Den Haag

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3726590/Den-Haag-is-volgens-expats-leuker-dan-Amsterdam

Het aantal expats in Den Haag neemt toe

Ondertussen neemt het aantal expats toe. Waar Den Haag volgens het AD in 2009 nog 40.000 internationale inwoners telde, was dit in 2015 al opgelopen naar 60.000. Multinationals en internationale organisaties trekken veel internationaal talent aan uit  landen, zoals Frankrijk, Duitsland, Italië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

Expat Huisvesting

De populairste wijk in Den Haag onder expats is het Statenkwartier, omdat daar veel internationale scholen te vinden zijn. Net zoals in de rest van de Randstad wordt het ook in Den Haag drukker. Toch zijn expats niet de oorzaak van het woningprobleem in Den Haag. Volgens een Haagse makelaar trekken er net zo goed meer mensen uit de provincie naar de stad. Voorlopig zult u als huurder dus lang en goed moet blijven zoeken naar een geschikte huurwoning in Den Haag.

Verhuurmakelaar Den Haag

Den Haag voor expats, Makelaar Den Haag, Verhuurmakelaar Den Haag
Manon de Lange is Makelaar in Den Haag en zij is mede eigenaar van NVM Makelaar The Hague Real Estate Services in Den Haag.

Voor expats, die in Den Haag, Voorburg of Wassenaar willen gaan wonen, is het daarom verstandig om een verhuurmakelaar in te schakelen. Zij kennen de woningmarkt van Den Haag als geen ander. Ook hebben ze een groot netwerk opgebouwd, die ze dagelijks inzetten om een geschikte woning te vinden voor elke klant.

Den Haag is wereldwijd gezien één van de meest leefbare steden voor expats.

Dat melden vandaag (13-02-2019) zowel De Telegraaf als het AD.

Volgens ECA International, een bedrijf dat wereldwijd expats begeleidt, staan Kopenhagen en Bern in Zwitserland bovenaan, maar nummer drie is Den Haag.

Naast Den Haag, staan ook Amsterdam (plek 6), Eindhoven (plek 7) en Rotterdam (plek 12) in de top 20.

Het is niet vreemd voor de hofstad om in dit soort lijstjes te verschijnen. Zo stond Den Haag in november nog op de elfde plaats van de lijst ‘Beste steden ter wereld waar expats kunnen settelen’ opgesteld door Expat City Ranking 2018.”

Wat maakt Den Haag zo’n bijzondere en aantrekkelijke stad voor expats?

Den Haag is een groene stad

‘s-Gravenhage staat bekend als de ‘Hofstad’. Het is het regeringscentrum en de koninklijke residentie van ons land. Inmiddels is het inwonersaantal van Den Haag opgelopen naar 531.000 inwoners met 180 verschillende nationaliteiten. De stad Den Haag is van oudsher open en met koninklijke allure. Hier woont en werkt de koninklijke familie. Den Haag is één van de groenste steden in Europa met 116.000 bomen en 885,2 hectare park. Den Haag ligt tussen Schiphol Airport en Rotterdam The Hague Airport. Dat is ongeveer 30 min. met de auto of trein. 

Den Haag/Scheveningen – Stad aan zee

Het is vanaf het historische centrum van Den Haag tot aan de Pier in Scheveningen: 20 minuten met het openbaar vervoer of de fiets. Den Haag staat uiteraard bekend als stad aan zee. Den Haag heeft bijvoorbeeld: 11 kilometer strand en 70 strandpaviljoens.

Den Haag als internationale stad

Meer dan 200 intergouvernementele en niet-gouvernementele internationale organisatie hebben zich in Den Haag gevestigd. The Hague Real Estate Services helpt hen graag met de huisvesting voor hun expats.

Studenten / onderwijs in Den Haag

Er komen steeds meer internationale studenten wonen in Den Haag. Zie hieronder de cijfers. Er zijn inmiddels 11 internationale scholen zoals bijvoorbeeld The American School of The Hague of The British School in The Netherlands of The International School of The Hague.

Toerisme en recreatie in ’s Gravenhage

Den Haag biedt het volgende voor de vele toeristen die elk jaar de stad bezoeken:

  • 61 hotels en 4.079 kamers
  • 20 musea, 14 concertzalen, 2 conferentiecentra
  • 8 theaters, 6 muziekcentra
  • 3.800 winkels, 1.700 restaurants/cafés

Volunteer The Hague

Een expat komt vaak niet alleen naar Den Haag. Ze nemen meestal een partner en kinderen mee. Een mooie manier voor de expat om de stad te leren kennen en nieuwe vriendschappen op te doen, is vrijwilligerswerk. Maak daarom kennis met Volunteer The Hague. Volunteer The Hague matches the talents and skills of internationals with the needs of local non-profit organisations to build a more vibrant community for everyone living in The Hague area. It is powered by PEP (Participate Emancipate Professionals), an organisation dedicated to inspiring residents to get involved and make a difference in the community.

Huisvesting voor expats in Den Haag – huurwoningen

Expats verblijven vaak voor een korte periode in Nederland. Vanwege hun korte tijdelijk verblijf kopen zij meestal geen woning. Ze gaan bijvoorbeeld eerder op zoek naar een huurwoning. Een huurwoning op een goede locatie is voor een expat vaak zeer belangrijk. Expats willen vaak graag dicht bij hun werk wonen. Dit is voornamelijk in de Randstad. Op deze manier hebben ze makkelijk toegang tot het openbaar vervoer. Ze kunnen vervolgens na een zware werkdag snel naar huis. Daarnaast zijn de sociale contacten, die ze middels hun werk hebben opgedaan, vaak dichtbij.

Expats interessante doelgroep voor verhuurders in Den Haag, Wassenaar en Voorburg

Het is een feit, dat Expats vaak een relatief hoog en stabiel inkomen hebben. Daarom investeren ze graag in een goede huurwoning. Ze zijn hierdoor een interessante doelgroep voor verhuurders in de Randstad.

Huis verhuren aan expats

Heeft u er wel eens over nagedacht om uw huis aan expats te verhuren? Het is dan wel verstandig om een expert zoals een verhuurmakelaar in te schakelen. Hij of zij kent de woningmarkt. De verhuurmakelaar is ook op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving.

De favoriete woonlocaties van expats in Den Haag

Den Haag voor expats. Makelaar Den Haag

Statenkwartier

Het Statenkwartier ligt vlakbij het strand, de haven en de bekende, gezellige winkelstraat “De Fred”. De wijk ‘het Statenkwartier’ wordt ook wel de internationale zone genoemd. Hier bevinden zich vele ambassades, internationale organisaties en grote bedrijven. Deze wijk is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw. Het Statenkwartier is voor expats een prachtige chique wijk om te wonen. Veel huizen zijn zowel van buiten als van binnen zorgvuldig gedetailleerd en gedecoreerd. De wijk als geheel is sinds enkele jaren een Beschermd Stadsgezicht.

Zeeheldenkwartier

Populair bij expats in Den Haag is het Zeeheldenkwartier. U vindt hier vele kleine niet bekende maar zeer leuke restaurantjes en barretjes. Over het algemeen zitten hier de mensen, die niet bij de mensen massa willen horen. Ze trekken zich liever terug naar wat rustigere en minder hippe gelegenheden. Er zijn veel zonnige pleinen en prachtige Jugenstil panden. De wijk heeft een gemengd karakter met betaalbare en dure woningen, grote herenhuizen, sfeervolle kleinere beneden- en bovenwoningen en zelfs nog enkele hofjes. Ook vindt u er het imposante Vredespaleis. Verborgen in de wijk is de Zeeheldentuin een aanrader. Dit is een echte groene oase voor als u wilt ontsnappen aan de drukte van de stad. Verder bent u zo in Park Sorghvliet en de Scheveningse Bosjes.

Benoordenhout

Het Benoordenhout is een hele rustige groene wijk met veel gezellige straten. Vanwege de kindvriendelijke omgeving wonen hier dan ook veel (jonge) families. Vanaf hier zijn goede uitvalswegen in de richting van Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. De woningen zijn ruim en goed onderhouden. Het openbaar vervoer is goed aanwezig. Er zijn bossen in het noorden en oosten. U vindt hier traditionele, mooie villa’s uit de jaren 30 en enkele eengezinswoningen. Gezien de ruimte en omgeving is het een goede optie voor jonge gezinnen met kinderen. Ongeveer 30% van de woningen in Benoordenhout bestaat uit particuliere huurwoningen. Het unieke landgoed Clingendael ligt in deze wijk met een prachtig aangelegd park.

Bezuidenhout

Hier wonen veel ‘young professionals’ en jonge stellen, die net klaar zijn met studeren en in de beginfase van hun carrière zitten. De benodigde winkels, lunchrooms en delicatesse zaken zitten in de buurt. De woningen in deze wijk zijn prima betaalbaar en vlakbij het centrum, het Haagse bos en de uitvalswegen. Ongeveer 30% van de woningen in Bezuidenhout bestaat uit particuliere huurwoningen. 

Archipelbuurt / Willemspark

Dit stadscentrum met prachtige 19e-eeuwse huizen en appartementen is vol van karakter, met brede straten en grote herenhuizen en villa’s. De wijk Archipelbuurt, ook wel Indische buurt genoemd, is een compacte wijk met verschillende typen woningen. Denk hierbij aan grote panden uit het eind van de 19e eeuw en hofjeswoningen rond de Javastraat tot nieuwbouw aan de Burgemeester Patijnlaan. Het Willemspark is een historische, groene (villa)wijk uit 1850. Ook daar vindt u een mix van oude en nieuwe woningen. In deze wijken bevinden zich vele ambassades. Het is een toplocatie met zeer veel mooie afgewerkte huizen en appartementen. De meeste villa’s zijn in gebruik als kantoor of ambassade. Maar de komende jaren worden enkele villa’s omgebouwd tot woningen, die ideaal zijn voor de verhuur aan expats.

Wassenaar

Vlakbij Den Haag blijft Wassenaar een favoriet bij expat-families en diplomaten met grote budgeten voor huisvesting. Het is in de nabijheid van verschillende internationale scholen in het groene gebied.

Een woning huren voor of verhuren aan expats in Den Haag

Den Haag is een prachtige stad voor expats om te wonen en te werken. Houdt u van de drukte of houdt u van de rust, natuur en de zee? Den Haag heeft het allemaal. U kan als expat echter pas goed werk afleveren, als u een eigen plek heeft om u eventueel samen met uw familie terug te trekken. Een fijn huis of een appartement in een prettige omgeving maakt uw verblijf in Den Haag onvergetelijk. De verhuurmakelaar The Hague Real Estate Services heeft voldoende aanbod van hoog afgewerkte kwalitatief goede woningen of appartementen om aan al uw wensen te voldoen. Bel naar 070-2141077 of e-mail info@thres.nl voor meer informatie.

Makelaar Den Haag

Lees ook onze blog: The Hague Real Estate Services maakt het verschil met extra service.

Verhuurmakelaar Den Haag

Makelaar inschakelen
TOP