Den Haag voor expats de stad om te werken en wonen

Verhuurmakelaar Den Haag, Woning verhuren Den Haag, makelaar Den Haag

Expats Den Haag

Den Haag profileert zich al jaren als de internationale stad van ‘Vrede Recht’. Er zijn dan ook heel wat internationale organisaties, die Den Haag als uitvalsbasis hebben. Samen met de ambassades en diverse multinationals zorgt dit ervoor, dat Den Haag een stad is met een internationaal karakter. Dit zorgt ervoor, dat er behoorlijk wat mensen uit het buitenland naar Den Haag komen om hier te werken. Een veel gebruikte term hiervoor is ‘expats’. Deze expats moeten ook allemaal ergens wonen en dat is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Maak daarom altijd gebruik van een gespecialiseerde expats makelaar.

Wat is een expat?

Volgens Wikipedia komt het woord expat vanuit het Latijn. Het betekent ‘Buiten het Vaderland’. In Nederland wonen de meeste expats in regio Den Haag en de regio Amsterdam. Dit komt doordat hier de meeste multinationals en internationale organisaties zijn gevestigd. Expats uit de US, maar ook uit bijvoorbeeld China en India komen hier voor tijdelijk, meestal 6 a 12 maanden om te werken. Door het tijdelijke karakter huren ze vaak een woning of appartement.

Waarom kiezen expats voor Nederland?

Veel expats willen in Den Haag wonen, waarom?

*Het is wederom prettig wonen in Den Haag.

Den Haag is volgens expats leuker dan Amsterdam

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3726590/Den-Haag-is-volgens-expats-leuker-dan-Amsterdam

Verhuurmakelaar Den Haag

Den Haag voor expats, Makelaar Den Haag, Verhuurmakelaar Den Haag
Manon de Lange is Makelaar in Den Haag en is mede eigenaar van NVM Makelaar The Hague Real Estate Services in Den Haag.

Voor expats, die in Den Haag, Voorburg of Wassenaar willen gaan wonen, is het daarom verstandig om een verhuurmakelaar of ´expat makelaar´ in te schakelen. Zij kennen de woningmarkt van Den Haag als geen ander. Ook hebben ze een groot netwerk opgebouwd. Dit netwerk zetten ze dagelijks in om een geschikte woning te vinden voor elke klant.

Den Haag is wereldwijd gezien één van de meest leefbare steden voor expats.

Dat melden vandaag (13-02-2019) zowel De Telegraaf als het AD.

Volgens ECA International, een bedrijf dat wereldwijd expats begeleidt, staan Kopenhagen en Bern in Zwitserland bovenaan, maar nummer drie is Den Haag.

Naast Den Haag, staan ook Amsterdam (plek 6), Eindhoven (plek 7) en Rotterdam (plek 12) in de top 20.

Het is niet vreemd voor de hofstad om in dit soort lijstjes te verschijnen. Zo stond Den Haag in november nog op de elfde plaats van de lijst ‘Beste steden ter wereld waar expats kunnen settelen’ opgesteld door Expat City Ranking 2018.”

Wat maakt Den Haag zo’n bijzondere en aantrekkelijke stad voor expats?

Den Haag is een groene stad

‘s-Gravenhage staat bekend als de ‘Hofstad’. Het is het regeringscentrum en de koninklijke residentie van ons land. Inmiddels is het inwonersaantal van Den Haag oer 01-01-2021 opgelopen naar 549.163 inwoners met 180 verschillende nationaliteiten. Oud Scheveningen heeft inmiddels 2983 inwoners. De stad Den Haag is van oudsher open en met koninklijke allure. Hier woont en werkt de koninklijke familie. Het is één van de groenste steden in Europa met 116.000 bomen en 885,2 hectare park. Den Haag ligt tussen Schiphol Airport en Rotterdam The Hague Airport. Dat is ongeveer 30 min. met de auto of trein. 

Den Haag/Scheveningen – Stad aan zee

Het is vanaf het historische centrum van Den Haag tot aan de Pier in Scheveningen: 20 minuten met het openbaar vervoer of de fiets. Den Haag staat uiteraard bekend als stad aan zee. Daarnaast heeft Den Haag bijvoorbeeld: 11 kilometer strand en 70 strandpaviljoens.

Den Haag als internationale stad

Meer dan 200 intergouvernementele en niet-gouvernementele internationale organisatie hebben zich in Den Haag gevestigd. The Hague Real Estate Services helpt hen graag met de huisvesting voor hun expats.

Studenten / onderwijs in Den Haag

Er komen steeds meer internationale studenten wonen in Den Haag. Zie hieronder de cijfers. Er zijn inmiddels 11 internationale scholen zoals bijvoorbeeld The American School of The Hague of The British School in The Netherlands of The International School of The Hague.

Toerisme en recreatie in ‘s Gravenhage

Den Haag biedt het volgende voor de vele toeristen die elk jaar de stad bezoeken:

  • 61 hotels en 4.079 kamers
  • 20 musea, 14 concertzalen, 2 conferentiecentra
  • 8 theaters, 6 muziekcentra
  • 3.800 winkels, 1.700 restaurants/cafés

Volunteer The Hague

Een expat komt vaak niet alleen naar Den Haag. Ze nemen meestal een partner en kinderen mee. Een mooie manier voor de expat om de stad te leren kennen en nieuwe vriendschappen op te doen, is vrijwilligerswerk. Maak daarom kennis met Volunteer The Hague. Volunteer The Hague matches the talents and skills of internationals with the needs of local non-profit organisations to build a more vibrant community for everyone living in The Hague area. It is powered by PEP (Participate Emancipate Professionals), an organisation dedicated to inspiring residents to get involved and make a difference in the community.

Huisvesting voor expats in Den Haag – huurwoningen

Expats verblijven vaak voor een korte periode (short stay) in Nederland. Vanwege hun korte tijdelijk verblijf kopen zij meestal geen woning. Ze gaan bijvoorbeeld eerder op zoek naar een huurwoning. Een huurwoning op een goede locatie is voor een expat vaak zeer belangrijk. Expats willen vaak graag dicht bij hun werk wonen. Dit is voornamelijk in de Randstad. Op deze manier hebben ze makkelijk toegang tot het openbaar vervoer. Ze kunnen vervolgens na een zware werkdag snel naar huis. Daarnaast zijn de sociale contacten, die ze middels hun werk hebben opgedaan, vaak dichtbij.

Expats interessante doelgroep voor verhuurders in Den Haag, Wassenaar en Voorburg

De favoriete woonlocaties van expats in Den Haag

Den Haag voor expats. Makelaar Den Haag

Statenkwartier

Het Statenkwartier ligt vlakbij het strand, de haven en de bekende, gezellige winkelstraat “De Fred”. De wijk ‘het Statenkwartier’ wordt ook wel de internationale zone genoemd. Hier bevinden zich vele ambassades, internationale organisaties en grote bedrijven. Deze wijk is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw. Het Statenkwartier is voor de expat een prachtige chique wijk om te wonen. Veel huizen zijn zowel van buiten als van binnen zorgvuldig gedetailleerd en gedecoreerd. De wijk als geheel is sinds enkele jaren een Beschermd Stadsgezicht.

Zeeheldenkwartier

Populair bij expats in Den Haag is het Zeeheldenkwartier. U vindt hier vele kleine niet bekende maar zeer leuke restaurantjes en barretjes. Over het algemeen zitten hier de mensen, die niet bij de mensen massa willen horen. Ze trekken zich liever terug naar wat rustigere en minder hippe gelegenheden. Er zijn veel zonnige pleinen en prachtige Jugenstil panden. De wijk heeft een gemengd karakter met betaalbare en dure woningen, grote herenhuizen, sfeervolle kleinere beneden- en bovenwoningen en zelfs nog enkele hofjes. Ook vindt u er het imposante Vredespaleis. Verborgen in de wijk is de Zeeheldentuin een aanrader. Dit is een echte groene oase voor als u wilt ontsnappen aan de drukte van de stad. Verder bent u zo in Park Sorghvliet en de Scheveningse Bosjes.

The Hague expat, expat Den Haag

Benoordenhout

Het Benoordenhout is een hele rustige groene wijk met veel gezellige straten. Vanwege de kindvriendelijke omgeving wonen hier dan ook veel (jonge) families. Vanaf hier zijn goede uitvalswegen in de richting van Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. De woningen zijn ruim en goed onderhouden. Het openbaar vervoer is goed aanwezig. Er zijn bossen in het noorden en oosten. U vindt hier traditionele, mooie villa’s uit de jaren 30 en enkele eengezinswoningen. Gezien de ruimte en omgeving is het een goede optie voor jonge gezinnen met kinderen. Ongeveer 30% van de woningen in Benoordenhout bestaat uit particuliere huurwoningen, die vaak aan expats worden verhuurd. Het unieke landgoed Clingendael ligt in deze wijk met een prachtig aangelegd park.

Bezuidenhout

Hier wonen veel ‘young professionals’ en jonge stellen, die net klaar zijn met studeren en in de beginfase van hun carrière zitten. De benodigde winkels, lunchrooms en delicatesse zaken zitten in de buurt. De woningen in deze wijk zijn prima betaalbaar en vlakbij het centrum, het Haagse bos en de uitvalswegen. Ongeveer 30% van de woningen in Bezuidenhout bestaat uit particuliere huurwoningen. 

Archipelbuurt / Willemspark

Dit stadscentrum met prachtige 19e-eeuwse huizen en appartementen is vol van karakter, met brede straten en grote herenhuizen en villa’s. De wijk Archipelbuurt, ook wel Indische buurt genoemd, is een compacte wijk met verschillende typen woningen. Denk hierbij aan grote panden uit het eind van de 19e eeuw. Ook vind je hier hofjeswoningen rond de Javastraat tot nieuwbouw aan de Burgemeester Patijnlaan. Het Willemspark is een historische, groene (villa)wijk uit 1850. Daar vindt u een mix van oude en nieuwe woningen. In deze wijken bevinden zich vele ambassades. Het is een toplocatie met zeer veel mooie afgewerkte huizen en appartementen. De meeste villa’s zijn in gebruik als kantoor of ambassade. Maar de komende jaren worden enkele villa’s omgebouwd tot woningen. Deze woningen zijn ideaal voor de verhuur aan de expats in Den Haag.

Wassenaar

Vlakbij Den Haag blijft Wassenaar een favoriet bij expat-families en diplomaten met grote budgetten voor huisvesting. Het is in de nabijheid van verschillende internationale scholen in het groene gebied.

Een woning huren voor of verhuren aan expats in Den Haag

Den Haag is een prachtige stad voor expats om te wonen en te werken. Houdt u van de drukte of houdt u van de rust, natuur en de zee? Den Haag heeft het allemaal. U kan als expat echter pas goed werk afleveren, als u een eigen plek heeft. Hier kunt u zich eventueel samen met uw familie terugtrekken en ontspannen. Een fijn huis of een appartement in een prettige omgeving maakt uw verblijf in Den Haag onvergetelijk. De verhuurmakelaar The Hague Real Estate Services heeft voldoende aanbod van hoog afgewerkte kwalitatief goede woningen of appartementen om aan al uw wensen te voldoen. Bel naar 070-2141077 of e-mail info@thres.nl voor meer informatie.

Makelaar Den Haag

Lees ook onze blog: The Hague Real Estate Services maakt het verschil met extra service.

Verhuurmakelaar Den Haag

TOP